Известие

Collapse
No announcement yet.

2,4 JTD - грешка "Външен температурен датчик"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

На мен ми беше свит пина на буксата на компа , при мойта се намира върху дросела , но аз съм с бензинов двигател 2.0 , за дизела незнам къде се намира.А за сервиз Бош ако отидеш и не ти свети лампата , ще те върнат , логично е ,ако не ти зсича грешка да не я локализират. Казвам го защото преди няколко месеца сменях ламбда сонда там, и докато си чаках дойде едно момче с алфа 156 1.6 с некви подобни проблеми с вървежа , върнаха го защото не му светела лампата , но това не означава , че не може да се пробваш.

Comment

Но и аз си мисля за лош контакт. Дано да изкараш късмет

Comment

Днес още с тръгването сутринта засвятка. Записана грешка би трябвало да има.
        На Bosch ми дадоха час.
        Тези дни ще карам така.
        Това е за сега.
        Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
        Citroen BX-19GT, 85
        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 01, Distintive - ex

Comment

След обикаляне на сервизите в Бургас на третия прочетоха грешките.
          Освен "датчик температура въздуха" има още една грешка, която бе преведена като реостат на педала на газта.

Странна работа!!!!
          Citroen BX-19GT, 85

Comment

Не е странна от това наистина може да прави чалъмите дето разправяш защото от този реостат компа взима сигнал колко газ си подал ако не работи както трябва компа не отчита че колата е натоварена. Кофтин само че е доста скъпо това нещо върти ми се нещо като 600-800 лв но не съм сигурен.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

И аз имам същия проблем с тези грешки и по точно със светването на инжектора . При мен става само когато влезна в по дълбока дупка. След загасяне на двигатела и отново стартиране се оправя. И аз предполагам че е лош контакт. Но не знам на какво
              CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
              Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Имах същите премеждия и се оказа хлабава клема на потенциометъра на газта - намира се под жабката и е доста често срещан проблем.
                FIAT BRAVO JTDm '08

Comment

Хлабавата клема на самия потенциометър ли е или е друга?
                  Citroen BX-19GT, 85

Comment

Ох грешка.
                    Под жабката не ти ли е ECU-то? За него ли става дума?
                    Citroen BX-19GT, 85

Comment

Къжете къде по точно се намира, че не разбрах Да може по празниците да не скучаем
                      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Къжете къде по точно се намира, че не разбрах

И аз отскоро съм с алфа 156 2.4jtd
                        И на мен сутринта както си карах ми светна на таблото тая лампичка с инжектора а не съм се юркал карах си съвсем нормално по цариградско с 100 а иначе не виждам някаква разлика във вървенето на колата ще съм благодарен за Съвет какво да правя

Comment

Working...
                        X